Maandag 29 april

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 23:56

De werkweek begint vandaag weer vroeg, met een stevig ontbijt om energie te tanken voor de dag. Om 9 uur vertrekken we, gewapend met handschoenen, en onderweg worden we getrakteerd op een prachtig schouwspel: een grote kudde schapen en koeien strekt zich uit over het landschap. Maar de weg naar Dallas is niet zonder uitdagingen, variërend van glad asfalt tot hobbelig zand bezaaid met stenen en afval, een schril contrast met de natuurlijke schoonheid om ons heen.

Eenmaal aangekomen in Dallas, de vuilnisbelt waar ons werk zich afspeelt, duiken we meteen in het werk. Ik begin met schilderen en schoonmaken, terwijl anderen zich bezighouden met graafwerk. Maurits neemt de tijd om nieuwsgierige Roemeense kinderen enkele Nederlandse woorden te leren, wat soms hilarische momenten oplevert. Ondanks de taalbarrière vinden we manieren om te communiceren, met behulp van gebaren en Google Translate om elkaar te begrijpen.

Na een snelle lunch bij het Discipelenhuis gaan we terug naar Dallas, waar we een kinderprogramma organiseren. Roos vertelt een verhaal over de schepping, gevolgd door een leuke knutselactiviteit. De kinderen zijn enthousiast en creatief, en ik maak al snel kameraadjes onder hen. Ze blijven lang na het programma hangen, genietend van elkaars gezelschap en spelend in de warme zon.

's Avonds genieten we van wat vrije tijd in de mall, waar we ons tegoed doen aan heerlijke kebab en wat zomerkleding inslaan voor het warme weer. Met gevulde magen en tassen keren we terug naar ons onderkomen, klaar om ons voor te bereiden op een nieuwe dag vol avontuur en vrijwilligerswerk. Met herinneringen aan deze dag vol contrasten in ons achterhoofd, gaan we tevreden slapen, wetende dat we morgen weer klaar staan om een verschil te maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Joop de Sprinter
18 dagen geleden

Lieve Jongeren,
Sinds enkele dagen mag ik voor jullie dienen. Elke ochtend hoor ik al vroeg jullie stemmen. Na enkele uren worden mijn deuren hard opengetrokken waarna vervolgens iedereen instapt. Sinds vanmorgen werd ik door iemand anders dan Frank bestuurd, dit was voor mij een hele ervaring. Na een ritje belande ik op de vuilnisbelt, waar ik enkele uren op jullie heb staan wachten. Ik kijk uit naar de volgende rit!

Groetjes, jullie trouwe Mercedes Sprinter

Sonja van Kruistum
18 dagen geleden

Wat leuk om jullie werkzaamheden en ervaringen zo van dichtbij mee te kunnen maken.
Keep up the good work to be a blessing!

Familie Noorlander
17 dagen geleden

Wat een indrukken allemaal. Mooi om dit te lezen en te zien. We wensen jullie nog goede dagen toe waarin je tot zegen mag zijn voor de arme naasten.

Familie Koudijs
15 dagen geleden

Ha Allemaal,
Wat een mooie dagen hebben jullie gehad met elkaar zoals we kunnen zien.. wat mooi wat jullie allemaal doen voor deze mensen..
Geniet van jullie laatste dagen nog..
Groetjes uit Barneveld.